oktatás és húsvét

2021.03.12. 07:15

Fejér évfordulós emlékei március 12-én

Sorozatunkban a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjtjük egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain. Nézzük tehát, miről számoltunk be az egyes években március 12-én.

S. Töttő Rita

Forrás: Pixabay.com

Korszerű tanítás

Az 1971. március 12-i Hírlap arról ír: „Érthető módon a pedagógusok érdeklődnek a korszerű tanítási módszerek iránt. Kérdések, levelek, sőt tapasztalatcsere-látogatások jelzik, a nevelők többsége nem akar megrekedni egy már korábban elért, jónak tartott, de a rohamosan fejlődő világ igényeit már nem kielégítő módszernél, szemléletnél. Székesfehérvár, Fejér megye pedagógusai már korábban jól vizsgáztak a »korszerűség« tantárgyból, vagy legalábbis annak igényéből. Már évekkel ezelőtt több nevelő vállalkozott különböző kísérletekben való részvételre…” Mint kiderült, ezek érdekes pedagógiai módszerek alkalmazását jelentették, például a kísérleti matematika területén.

Szintén megírtuk: új helyiségekkel – alapterületében 100 négyzetméterrel – bővült a Dunai Vasmű könyvtára. „Fél év óta a réginél kulturáltabb körülmények között, könnyebben, gyorsabban választhatják ki a könyveket az olvasók.”

A tojásgyárból jelentik

Az 1981. március 12-i számban már a húsvéti előkészületekről esett szó. „Évente mintegy 80 millió tojást válogatnak, csomagolnak a székesfehérvári Kossuth Tsz és a BOV Kecskeméti Gyára székesfehérvári kirendeltségének közös vállalkozásában üzemelő fehérvári »tojásgyárban«. Az üzem éves termelésének több mint a felét külföldi piacokra szállítja.”

Harmincéves emlékmű

Az 1991. március 12-i lapszám arról számolt be: második világháborús emlékművet állított Seregélyesen az önkormányzat. A Tűzbimbó című bronzkompozíciót, Juhos László szekszárdi szobrász alkotását március 15-én avatták fel. A bemutatott képen a mezőgazdasági szakmunkásképző intézet tanulói a szobor körüli parkosítást végezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!