Múltidéző

2022.02.17. 13:00

Fejér évfordulós emlékei február 17-én

Majer Tamás

A garzonház hosszú tervezéséről

A mai Koronás Park mellett magasodó garzonházról közölt cikket az 1972. február 17-i Fejér Megyei Hírlap. – Garzon. Régebben legénylakást jelentett a francia eredetű szó, a mai szóhasználatban azonban többnyire egyszobás, főző- és fürdőfülkés lakást értünk alatta – írta a ma ötven éves lapszám.

Nos, a cikk szerint már a hatvanas évek elején tervbe vették volt az szállodaszerű toronyház felépítését – enyhítendő a lakhatási gondokon –, azonban az áttervezések, bonyodalmak, illetve az építőiparban akkoriban bekövetkezett áremelkedés miatt csúszott a kivitelezés. 1972. februárjában a fehérvári városi tanács ismét betervezte a garzonház felépítését, amely azután már hamarosan fel is épült. Ma is sokak otthona.

 

Egy csapatban Növényi Norberttel

Rácz Lajos, akkor már olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok birkózó válogatottba való újabb meghívójáról adott hírt az 1982. február 17-i Fejér Megyei Hírlap. – Harmincegy hónappal utolsó találkozójuk, a san diego-i VB csata után, ismét létrejöhet a kötöttfogású birkózósport egyik legnagyobb szupermérkőzése a 90 kg két világklasszisa, Frank Andersson és Növényi Norbert között. Csütörtökön ugyanis Örebro-ban Svédország válogatottja egy műsoros show keretében összeméri tudását Magyarország tíz birkózójával – írta az újság.

Rácz Lajos 52 kilogrammban kapott szerepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!