Múlt

2021.12.30. 19:00

Fejér évfordulós emlékei december 30-án

Déri Brenda

A múlt ajándékai

Ötven évvel ezelőtti, 1971-es lapszámunkban arról írnak, az akkori ajándékboltok inkább a nők számára kedveztek, hiszen ők kaptak a legtöbbször ajándékot. A legközkedveltebbnek a gobelint tartották, amelyre talán a faliszőnyeg szó illik a legjobban szinonimaként. Említik még a függőket, gyűrűket, dísztűket és alkalmi táskákat is. Ami a férfiakat illeti, ott nem túl hosszú a lista, legfelkapottabb ajándékként a mandzsettagomb szerepel. 

 

Az év legnézettebbje

A 80-as évek kezdetén az egyik legnépszerűbb film a Piedone Egyiptomban volt, Bud Spencer főszereplésével: ez a mű töltötte meg nézővel a legtöbb moziszéket 1980–1981-ben. Több mint 61 ezren voltak kíváncsiak az akcióvígjátékra. Ez a szám töredéke annak, ahányan összességében a megyében 1981-ben moziztak: ez a szám csaknem kétmillióra rúg.

 

A tó mint korcsolyapálya

Már alig emlékszem arra, mikor volt a Velencei-tónak olyan vastag jégtakarója, hogy tömegek korcsolyáztak rajta. Így érdekes volt azt olvasni: 1991-ben az év utolsó napjait ezzel töltötték a környéken élők. „A diákok, kihasználva a vastagra hízott jeget, vidáman korcsolyáztak, volt, aki bosszankodott a fagy miatt, és fogságba rekedt ladikját igyekezett megszabadítani a jégtől. A horgász, aki süllőt fogott, épp a vastag jégnek és a jó fogásnak örült” – írják a lapban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!