múltidéző

2021.07.06. 17:00

Fejér évfordulós emlékei július 6-án

Sorozatunk, a Fejér évfordulós emlékei, a sok-sok évvel ezelőtt történt eseményeket gyűjti egy csokorba, amelyek anno megjelentek a Fejér Megyei Hírlap hasábjain.

Héjj Vivien

A legszebb nyár

A Gyerekkoruk legszebb nyara címet is láthatták lapunk ötödik oldalán azok, akik már két évtizeddel ezelőtt is olvasóink voltak. A váli általános iskolás diákok egy héten át vehettek részt különféle kézműves-foglalkozásokon. A gyerekek nagy részének ez az egy hét jelentette a nyaralást. Az egyik nap foltvarrott párnák készültek, máskor szalmadíszeken és koszorúkon dolgoztak a szorgos kezek. Míg néhányan kosarat fontak, addig a többiek – a fiúk is – rongybabákat csináltak. Egy biztos, a táborozók minden napot hasznosan és kreatívan töltöttek, hiszen az imént felsoroltakon túl a gyöngyékszerek készítése és az agyagozás is a programok között szerepelt.

Világrekord-kísérlet

„A XI. Szent Péter-napi Halászbúcsút rendezik meg július 9-én Rétimajorban” – olvashatták lapunk tíz évvel ezelőtti számában. A program legfőbb érdekessége a Guiness-rekord­kísérlet volt, amelyben egyszerre sült közel ezer darab keszeg egyetlen, hat méter hosszú tepsiben. A sütéshez több mint kétszáz liter olajra és mintegy húsz ember összehangolt munkájára volt szükség ahhoz, hogy ne csak a kísérlet sikerüljön, hanem az étel is finom legyen. A programok között volt még halételfőző verseny, íjászverseny és oldtimer-bemutató is. Aki pedig nehezen viselte a hőséget, az a tó hűsítő hullámait élvezhette.

Supola Zoltán visszatért

„Az Albacomp volt korosztályos, egyes és kettes poszton bevethető válogatott kosárlabdázója négy évig Angliában tanult és játszott. Most hazajött” – ismertette lapunk tíz évvel ezelőtt a sportrovat első oldalán. Supola lapunk kérdésére elmondta, fontos volt számára, hogy külföldön szerezzen érettségit. Sportösztöndíjjal került Leedsbe, ahol az egyetemi csapatban játszott, ráadásul őt választották a legjobb európai kosárlabdázónak. Mint mondta, a főszerepet innentől kezdve a kosárlabda kapja, hiszen itthon is szeretne szép pályát befutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!