Mór

2013.11.06. 06:55

Jó volt nekik ismét együtt lenni

Mór – A Táncsics gimnázium diákjainak korábbi látogatását most viszonozták a szlovén középiskolások.

B. Kiss László

Szeptember 21. és 26. között Móron találkoztak a helybeli Táncsics Mihály Gimnázium és a ljubljanai Šiška gimnázium diákjai. A cserekapcsolat kezdete a tavalyi WWF által szervezett ESFALP (European Schools For a Living Planet) pályázatra nyúlik vissza, amikor a résztvevő tanárok és diákok eldöntötték, hogy a WWF keretein túl is együttműködnek. Áprilisban a magyar diákok voltak Szlovéniában a Šiška gimnázium vendégeként, most szeptemberben pedig a szlovén diákok látogattak Mórra – tudtuk meg Nagy Andrea tanárnőtől.

A látogatás nem csak iskolai programokról szólt (prezentációk, kertészkedés, látogatás a tavalyi programban szintén részt vevő budapesti Budai Nagy Antal Gimnáziumban), hanem természetesen a helyi és környékbeli értékek megismertetése is cél volt a tíz szlovén diákkal és három tanárnővel. Például móri városnézés, sajátos perspektívákból, fentről lefelé: kapucinus templom tornyától egészen egy móri hagyományos pincéig...

A találkozó egyik központi napja a Táncsics gimnázium diáksága és tanársága által szervezett természettudományi nap volt, melynek során az osztályok átsétáltak az erdőn át Mórról Csókakőre, majd egy kis vár alatti ebéd és piknik után visszagyalogoltak. Eközben a végzős osztályok diákjai természettudományokkal kapcsolatos kérdéseket tettek fel az állomáspontokon. A szlovén diákok a visszajelzések alapján jól érezték magukat, sokat tanultak a látogatásból; a cserekapcsolat remélhetően tovább folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!