Mór

2013.07.16. 13:46

Bringások a patak völgyében

Július 23. és 28. között, a Gaja-völgyben rendezik meg a túrakerékpárosok 43. találkozóját.

B. Kiss László

Megalakult a Gaja-völgy Természet- és Környezetvédő Turisztikai Egyesület. A civil szervezet célja az épített és természetes értékek védelme, a szemléletformálás és a kerékpáros turizmus fejlesztése – tájékoztatta lapunkat Suhajda László elnök.

A közelmúltban alakult szervezet korábban már állásfoglalást tett közzé a Gaja-völgyben található, s erősen megrongálódott Ádám-Éva fa ügyében, s az egyesület a szervezője a július 23. és 28. között megrendezendő 43. Országos és Nemzetközi Túrakerékpáros Találkozónak.

Suhajda László, az elnök (Fotó: Szabó Mónika)

 

A biciklisek eme nagy randevújának a bodajki Tölgyes tábor ad helyet, a program javát pedig a túrák jelentik. A résztevők – az előzetes program szerint – például végigkerekeznek a móri borúton, a megálló Csókakőn lesz. De a megyehatáron túl, Jásdon és Csatkán is lesznek programok – tudtuk meg Suhajda Lászlótól, aki azt elmondta, hogy a Szent István Emlékév alkalmával természetesen egy fehérvári látogatást is programba iktattak azzal a céllal, hogy a résztvevők világosan lássák: az, hogy a megyeszékhely a királyok városa nem csak üres szlogen.

A túrakerékpáros találkozó megnyitóját július 23-án kedden, 16 órakor tartják. Az eseményre lapunk is meghívást kapott. Némileg talán rendhagyónak számít, hogy a „drótszamarasok” eme bakonyi randevújára napijegyet is kapni – tudtuk meg a Gaja-völgy Egyesület elnökétől, aki maga is imádja a természetjárást, s képzett túravezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!