Mór

2013.07.15. 22:00

Amatőrök képei a móri kastélyban

Mór - A Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége, a MIKSZ tagjainak képeiből rendeztek kiállítást a Lamberg-kastélyban az elmúlt napokban.

B. Kiss László

A Móri Írók, Képzőművészek Szövetsége 2009-ben alakult, az elmúlt napokban az amatőr alkotókat tömörítő civil szervezet képzőművészeinek volt látható kiállítása a Lamberg-kastély folyosóján. Abonyi Rita, Egri Ferenc, Fördős József, Gergye László, Herbákné Sipos Valéria, Máhr Zoltán, Nagy F. Luca, Nuszpl Zsolt és Tarrné Skobrák Anna alkotásai függtek a földszinti falakon. Linczné Ruff Ágnes az emeleti gyermekkönyvtárban mutatkozott be sógyurmáival. Változatos témaválasztás jellemezte a közszemlére bocsátott műveket, miként a formavilágot is a sokszínűség jellemezte. A munkák többsége a realitás felől közelítette meg a témákat, de volt olyan alkotás is, amely kísérletet tett az elvontabb megközelítésmódra.

Az amatőr alkotók kiállításának egyik darabja, Egri Ferenc Találkozások címet viselő műve

Helyet a nap alatt! - ez lehetne a szövetségbe tömörült móri alkotók jelszava, akik a MIKSZ megalakulása óta eltelt évek alatt többször is észrevétették magukat. Mór képzőművészeti élete hagyományosan nagyon erős, a professzionális alkotók mellett azonban ezen amatőr írók, festők munkáinak is számottevő közönsége van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!