Mór

2013.05.08. 07:19

Fogyatékosok napja Móron - mindenkinek

Mór – Számos érdekes, olykor elgondolkodtató és tanulságos program, lehetőség vár a Fogyatékosok napja alkalmával minden érdeklődőt május 11-én, szombaton a Szent István Parkban.

B. Kiss László

„Nem egyszerű feladat manapság valódi akadálymentesítőnek lenni. A fizikai akadályok leküzdése vajmi kevésnek bizonyul, ha a lelkekben feltornyosuló gátak még ott lapulnak. Sajnos hiába a rámpa, ha nincs, aki feltolja rajta a tolókocsit. Szerencsére egyre többen gondolják úgy, hogy a sérültek nem elszigetelt világban élnek, fontos részét képezik társadalmunknak. A Bice- Bócák alaptörekvése, hogy megmutassák, milyen erő lakozik a ´falak´ mögött, és bár mindannyian mások vagyunk, azért sok mindenben hasonlítunk. E szellemiség részeként valósul meg a Fogyatékkal élők napja Móron, ahol többek között az ő mindennapjainkba nyerhetünk bepillantást különféle feladatokon, bemutatókon keresztül. A Bice-Bóca Egyesület, a Gárdonyi Géza Általános Iskola Tanulóiért Szociális Alapítvány, valamint a Családsegítő Alapítvány kezdeményezésének május 11-én fél 10-től a Szent István park ad helyet” – e sorokkal ajánlja mindenki figyelmébe a szombati rendezvényt a Bice-bócák egyik önkéntese, Czipperer Dia.

Az eseményt eső esetén is megrendezik a Radnóti iskolában. A programok közül kiemelendő a Nemadomfel együttes koncertje. Az egyetlen olyan csapaté, ahol sérültek és épkézláb emberek közösen zenélnek. Sztárvendég Krizbai Teca. Ő nem lát, de csodaszép a hangja. Lesz kutyás bemutató, ability pálya és pizzaevő verseny is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!