Mezőföld

2009.07.23. 02:29

Önkormányzatok: luxus a bővítés, a szükséges munkákat végeztetik el

Sárbogárdi kistérség - Elsősorban a halaszthatatlan felújításokra jut költségvetési forrás az önkormányzati költségvetésekben, a bővítés, új beruházás jelenleg szinte már luxusnak számít.

Fejér Megyei Hírlap

Sárbogárdon hétmillió forintot tettek félre a büdzsében a nyári munkákra, mindezt a legfontosabb feladatok elvégzését elemezve, az ÁNTSZ előírásait figyelembe véve, illetve az intézményektől érkezett igényekre is tekintettel. Belülről festik, kívülről vakolják a gondozási központot, valamint az idősek napközi otthonát, mindkét helyre kerül egy hosszabb távra gondolkodó, több mint húsz négyzetméteres szabadtéri pavilon is. A sportpálya öltözője új vizesblokkot kap, a Mészöly iskolában festenek és mázolnak, javítják a töbörzsöki ovi vízvezetékeit, a sárszentmiklósi iskolában pedig a tisztasági festéssel és a nyílászárók mázolásával foglalkoznak. Ugyanúgy közreműködnek ebben a közcélú munkások, miként a szülői munkaközösség tagjai.

Vajtán a községházán kevés a pénz, az óvoda és az iskola tisztasági meszelésére, az orvosi rendelő legfontosabb felújítási munkáira futja, néhány százezer forintból. Idősek az épületek, ez az egyik gond, a másik bonyolultabb: sajnos nem nyertek a felújításaikra benyújtott pályázataikon. Nagylókon most az általános iskola nyílászáróinak cseréjével foglalkoznak, nyertek hozzá pályázaton több mint kilencmilliót, ám a teljes bekerülési költség közel tizenkétmillió lesz majd.

Alapon most az ovi nyílászáróinak cseréjére koncentrálnak: 4,4 millió forintot pályáztak össze a hőszigetelet ablakok és ajtók cseréjére. Nem állnak meg ennél a lépésnél, folytatják az iskola új mosdóinak kialakításával. Munkatársunk érdeklődésére a községházán elmondták, a kistelepülés nagy vállalkozásához szükséges, hogy intézményeiket a környező településekkel együtt társulásban működtetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!