Mezőföld

2009.07.09. 02:28

Játszóteret terveznek Abán

Bodakajtor - Megújultak a helyi közösségi ház belső helyiségei, az orvosi rendelő, a moziterem és a vizesblokk is szebbé, tisztábbá vált. A lakosok festették, takarították ki.

Miskei Anita

Egyedülálló összefogásról tett tanúbizonyságot az a huszonegy bodakajtori család, akiknek az utóbbi egy évben sorsa, lakhatása egy időre bizonytalanná vált. A balszerencsés események sora összekovácsolta a kis közösséget, olyannyira, hogy úgy határoztak, a közösségi házat is felújítják. Gyenes Csabáné, az ott élők egyike elmesélte, az abai polgármesteri hivatalból kaptak segítséget tervük megvalósításához. A férfiak, asszonyok, sőt, még a gyerekek is ott nyüzsögtek a közösségi házban, segítettek, amiben tudtak. Gyenes Csabáné elmondta, a belső felújításhoz szükséges anyagokat a polgármesteri hivatal állta. A férfiak munka után festettek, az asszonyok pedig takarítottak, sokszor éjszakába nyúlóan. Elmondta, a közösségi házra azonban szükség van, gyakran összejönnek itt a családok a közösségi ünnepeken, a fiatalok pedig nap mint nap itt találkoznak. Amolyan ifjúsági klubként működik a ház, ahol a kamaszok filmeket néznek, beszélgetnek.

Kossa Lajos, Aba polgármestere elmondta, nagyon fontos számukra a közösségi ház rendbe tétele, a belső felújítás után az épület külsejét is rendbe hoznák, erre már nyújtottak is be pályázatot regionális szinten. Ahogyan egy játszótér megépítését is szeretnék megvalósítani, ezt a Leader-program keretében tennék, ha a projekt keretében beadott másik pályázatuk is eredményes lenne - tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!