Magyaralmás

2016.10.18. 13:31

Csülök és vörösbor - A főzőverseny nyertes pörkölt receptje

Magyaralmás – A pörkölt a legtöbb magyar családnál alapétel, egy jó recept mindig elkél. Most bemutatjuk azt a leírást, amelynek alapján az idei falunapon rendezett főzőverseny legjobb pörköltje készült.

Kovácsné Hamberger Brigitta

A falunapot összekapcsolták a szüreti mulatsággal, ennek keretében rendezték a főzőversenyt, amelyet idén a Paleo csapata nyert meg. A csapat kapitánya, a főzés irányítója Farkas Gábor volt, a legjobbnak ítélt, csülkös marhalábszár pörkölt receptje pedig a következő:

A képen a nyertes Paleo csapat tagjai láthatók vezetőjükkel, Farkas Gáborral és nyereményükkel Fotó: Faluház

Hozzávalók: 4,5 kg marhalábszár, 3 db csülök, 2 kg csiperkegomba, 2 kg zöldpaprika, 1 kg paradicsom, 2 kg vöröshagyma, 1 nagy fej fokhagyma, 50 dkg füstölt szalonna, 7 dl vörösbor, só, őrölt paprika, 30 dkg sertészsír.

Íme, a csülkös marhalábszár tálaláskor. Jó étvágyat kívánunk! Fotó: Faluház

A vöröshagymát zsíron üvegesre dinszteljük, beletesszük a paradicsomot, paprikát és a fokhagymát, lecsó állagúra főzzük. A marhalábszárat, a szalonnát és a fele gombát 2 óráig főzzük, majd az apróra kockázott csülköt, és csülökcsontot is beletesszük. A főzés vége előtt a nagyobb szeletekre vágott gombát hozzáadjuk és 7 dl vörösbort öntünk hozzá. A fűszerezés elvégzése után készre főztük a pörköltet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!