immár harmadik alkalommal

2018.04.20. 12:00

Két kerékre fel! – Indítsuk tesztmotorozással a szezont

Felvonulás, tesztpálya, koncert, bogrács, tombola és persze a motorozás varázsa, ami garantálja az élményt a szombati III. Szezonnyitó tesztmotorozáson.

Házi Péter

A balesetmentes közlekedésre és a motorosok jelenlétére hívja fel a figyelmet a rendezvény Fotó: VME

Végre megérkezett a várva várt jó idő, természetes tehát, hogy egyre többen ülnek nyeregbe és indulnak útnak két keréken. Rájuk gondolva, a balesetmentes közlekedés jegyében indítja szombaton tavaszi programsorozatát a Veszprémi Motoros Egyesület egy „szezonnyitó tesztmotorozással”, melyre persze nem csak motorosokat várnak, árulta el lapunknak az egyesület elnöke, Izbéki Gábor.

„Hívjuk fel a közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy megjöttünk, az úton vagyunk!” – hirdeti a harmadik alkalommal kiírt rendezvény, mely 14 órakor a veszprémi Radnóti Miklós térről induló felvonulással kezdődik, és Gyulafirátótra vezeti a „mezőnyt.

A balesetmentes közlekedésre és a motorosok jelenlétére hívja fel a figyelmet a rendezvény Fotó: VME

Itt a Veszprémi Autós Motoros Iskola (VAMI) pályáján KRESZ-totó és különféle motoros alapfogások bemutatója mellett többek között érdekes tesztlehetőségek, így például országúti és városi helyzeteket szimuláló motoros program, vagy nem akármilyen „kormánytekergető” készségeket igénylő rutinpálya is várja a résztvevőket. – Jó pár hónap kimarad a téli időszakban a motorozásból, és ilyenkor különféle manővereket, kanyarodási technikákat újra meg kell szokni, amiknek a begyakorlása egy zárt pályán a legideálisabb – emelte ki Hajdú Béla, a VAMI vezetője, felhíva ezzel a figyelmet a szombati program fontosságára.

A VME, ami június elején az immáron szintén nagy hagyománnyal bíró VII. Veszprémi Veterán Autós Motoros Találkozó és Börzével „gurul” majd tovább, a motoros szezonban természetesen nem „csak” felvonulással és tesztvezetéssel készül szombaton, hiszen lesz még például koncert, bográcsozás, tombolasorsolás is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!