Lóerő

2022.06.01. 19:26

F1: két- vagy többpólusú lesz a bajnokság második harmada?

Miután a Formula–1-es gyorsasági autós világbajnokság mezőnye áthaladt a Monacói GP célvonalán, lényegében már le is tudták a bajnokság első harmadát. Mire számíthatunk nyáron a folytatásban?

KA

A listavezető címvédő: Max Verstappen

Forrás: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport-archív

Fotó: TumbaszHedi

A rendkívül kiélezett, vitáktól sem mentes 2021-es Formula–1-es bajnoki évadot követően sokan azt gondolták, hogy nehéz lesz felülmúlni a már-már „vérre menő” Hamilton–Verstappen párharcot. Ám az idei bajnokság első hét futamát követően kijelenthetjük, hogy van – nem is kevés – esély arra, hogy akár még izgalmasabbá is tehető a bajnoki pontverseny.

Amióta – 2014 óta – hibrid motorok vannak jelen a száguldó cirkuszban, azóta nem volt olyan szezon, hogy kettőnél több versenyzőnek lett volna tényleges esélye a bajnoki cím megszerzésére. Eleinte a Mercedes (Lewis Hamilton– Nico Rosberg) házicsatái adtak bajnokot a sportágnak, majd a Ferrarit kormányzó Vettel vette fel a kesztyűt Hamiltonnal. Legutóbb pedig a Red Bull holland pilótája, Max Verstappen bizonyult Hamilton méltó ellenfelének. Emlékezetes idények, ám a mezőny többi tagjának csakhamar szembesülnie kellett azzal a ténnyel, hogy csak a statisztaszerep jut számukra.

Nem úgy, mint idén! Ugyan az első futamokat követően akár most is kétpólusúnak prognosztizálhattuk volna az idei szezont, ám Max Verstappen és Charles Leclerc, illetve a Red Bull és a Ferrari hibái rendre esélyt adnak a többieknek a pontgyűjtögetésre. Miközben Max Verstappen csapattársa, Sergio Perez nemcsak szóban, de a monacói győzelmével is finoman jelezte kenyéradójának, hogy bizony ő nem mond le a vb-esélyeiről, addig a Mercedes barcelonai áttörését, feltámadását, illetve George Russell kiegyensúlyozott teljesítményét sem hagyhatjuk figyelmen kívül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!