Csendőrök, apácák

2020.07.23. 11:30

Veterán kiskacsa a Velencei-tó partján – Bemutatjuk a Lőrincz család Citroën 2CV6-os autóját (videó)

Rútnak semmiképp sem nevezhető a francia autógyár rendkívül gazdaságos üdvöskéje, a Citroën 2CV6, melyet 1948 és 1990 között gyártották, és sokunk számára a Louis de Funes filmekből lehet ismerős. A cikkben szereplő példányig azonban elég volt csak Pázmándig utaznunk.

Elekes Gergő

Különleges alakja miatt sokan megbámulják a Lőrincz család szépségét

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

A Lőrincz család négyszemélyes szépsége 1985-ben készült, tehát nem annyira idős, de már veterán korúnak számít. 602 köbcentis, 21 lóerős boxermotor és ólompótló folyadékkal dúsított, 100-as oktánszámú benzin hajtja, a fogyasztása pedig igazán kellemes, normál körülmények között mindösszesen 4 liter körüli. Emellett léghűtéses, és felhajtható a teteje, tehát kabrióként is funkcionál.

Szavak helyett azonban beszéljenek a képek, videónkban szó esik az autó történetéről, a veteránozás szeretetéről, további technikai paraméterekről, és természetesen a kisautó hangtesztje sem marad el!

Kapcsolódó cikkek:

[embed]https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/pazmandi-gyerekek-tucatjaival-aratott-sikert-tuzolto-versenyeken-lorincz-laszlo-4150826/[/embed]

[embed]https://www.feol.hu/loero/amerre-jar-tatva-marad-a-szaj-a-fehervari-ronai-janos-buszkesege-egy-egkek-porsche-356c-video-4079970/[/embed]

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!