alkalmazás

2018.12.09. 08:00

Tényleg véget vethet az új rendszer az autólopásoknak?

Komoly tanfolyamra kell jelentkezniük az autótolvajoknak, ha fel akarják törni az új, hosszú évek kutatómunkája alapján megszületett rendszert.

Palocsai Jenő

Bonyolultságát mi sem bizonyítja jobban, mint a neve, amely olyan részekből áll össze, mint a Lo, mint Long, Ra, mint Range és WAN, mint nagy kiterjedésű hálózat. Mindezekből áll össze a „nagy hatósugarú, nagy kiterjedésű számítógépes hálózat”. Az Antenna Hungária az új technológiát, a titkosított, nagy hatótávolságú, akár gyenge rádiójellel is működni képes Lorawant felkarolta, és a Pajzsnál is meglátták benne a lehetőséget.

Sík terepen az adótorony 40-50 km-ig jól be tudja fogni a rendszer jelét, amelyet továbbít a központnak. Tudja az autó tengerszint feletti magasságát, az akkumulátor feszültségét, a kocsi hőmérsékletét, és azonnal látszik a térképen a jármű helye. Majd onnan a kezelők és a tulajdonosok megkapják a rájuk vonatkozó infókat. Innentől aztán bármit lehet tenni a kocsival a mobiltelefonos-tabletes alkalmazás segítségével, leállítani, ajtókat bezárni, riasztót bekapcsolni vagy egyszerűen megfigyelni.

 

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!