Lóerő

2014.03.06. 09:29

Erősödött a hazai piac

Januárban ötödével, februárban közel harmadával nőttek a hazai újautó eladások.

Miskei Anita

A két évvel ezelőtti szintet is túllépték.Januárban komoly mértékben, 19,7 százalékkal nőttek az újautó eladások, februárban pedig tovább folytatódott a biztató növekedés. Az előző évi szintet a februári személyautó kereslet 29,1 százalékkal nőtte túl, így az első két hónap összesített eladása 24,5 százalékkal jelentősebb az előző évinél. Továbbra is a legnépszerűbb szegmens az alsó–középkategória a kedvence a hazai vásárlók körében. Ugyanakkor a luxusautók kategóriájában továbbra sincs változás. A szabadidő–autók piaca egyre bővül, a kérdés csupán az szakmai körökben, hogy kitart–e a növekedés még márciusban is.

Nem csak a személyautók, a kishaszonjárművek piaca is bővült februárban, ott 21,6 százalékos a növekedés. Csökkent ugyanakkor a buszok eladása: tizennégy helyett csak tíz példány kelt el az idei második hóban. Százalékosan enyhébb mértékben, de zsugorodott a nagyhaszonjárművek és a motorkerékpárok kereslete is.

Címkék#újautó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!