Lóerő

2013.07.04. 14:03

Bárszekrény kispolskiból?

Az ötlet első hallásra tűnhet hajmeresztőnek, pedig Márkus Gábor szerint tőlünk nyugatabbra szinte hagyománya van az ilyen őrültségeknek.

Házi Péter

Polski fiatból bárszekrény? Az ötlet csak első hallásra tűnik hajmeresztőnek, sőt, ahogy Márkus Gábor ötletgazda mondja, tőlünk nyugatabbra az ilyen őrültségeknek szinte már hagyománya van. Adott volt egy nappali, egy feleség, akinek születésnapja van és egy lelkes férj, aki szerette volna egy nem mindennapi ajándékkal meglepni a kedvesét.

Márkus Gábor (a bárszekrény mellett jobbra) volt az ötletgazda (Fotó: a szerző)

– A siófoki autóbontóban kiválasztottuk az alanyt, egy "alighasznált" kispolskit. Ezt már ott, a helyszínen kettévágtuk, s csak a számunkra szükséges hátsó felét hoztuk el – eleveníti fel az első lépéseket Márkus Gábor. Ezután jött csak a nagy munka: a kocsit ki kellett belezni, felöltöztetni egy new york-i taxi színeibe. A tetejére Gábor és barátja, Szkok József egy 1967-es budapesti taxi lámpáját is megszerezte. A kisfiat motorterébe került maga a bárszekrény, amit ledvilágítással, polcokkal, pohár- és italtartókkal is bőven felszereltek a kreatív ezermesterek. No meg tükrökkel is, így aztán valóban olyan a fílingje, mint a hatvanas-hetvenes évek csili-vili bárszekrényeinek.

- Amikor a feleségem a házon kívülről, az ablakon át meglátta, hogy egy kocsi van a nappaliban, először kissé elállt a lélegzete, de aztán amikor bentről meglátta, hogy ez egy bárszekrény, nagyon megörült. Azóta persze már több buliban is jó szolgálatot tett a ház dísze, a barátok is a csodájára járnak – tette hozzá Márkus Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!