Lóerő

2012.09.23. 09:42

Michelisz a legjobb privát az időmérőn Sonomában

A túraautó-világbajnokság 9. fordulójának időmérő edzésén Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője az ötödik helyzet szerezte meg Sonomában. A magyar versenyző a vasárnapi első futamon az ötödik, a második versenyen pedig a hatodik helyről rajtolhat. A pole pozíciót a Chevrolet versenyzője, Alain Menu szerezte meg.

feol.hu

Az időmérő edzés első szakaszát a Chevrolet gyári menője, Yvan Muller nyerte, Robert Huff és Gabriele Tarquini előtt. Michelisz a hetedik helyen jutott túl a Q1-en. A Yokohama Driver’s Trophy bajnoki címéért küzdő Pepe Oriola, - aki Norbi legnagyobb ellenfele - a 18. helyen végzett és nem jutott tovább a kvalifikáció második szakaszába.

A Q2-ben csak az utolsó utáni pillanatban dőlt el az elsőség sorsa, a végig élen álló Tarquinit a világbajnoki pontverseny harmadik helyezettje, Alain Menu tudta megelőzni. A hazai közönség előtt bemutatkozó gyári Chevrolet csapat másik két versenyzője Yvan Muller és Robert Huff a második sorba szorultak. Norbi a legjobb privát és a leggyorsabb BMW-s versenyzőnek bizonyult a sonomai időmérő edzésen és közvetlenül az esélyesek mögött az ötödik helyen zárt.

Forrás: Zengő Motorsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!