Lóerő

2011.07.28. 12:11

Harmadára csökkent a casco

A tavalyi mintegy 90 ezer forintról az idei első félévben átlagosan 66.500 forintra csökkent a casco biztosítások díja - közölte a kotelezo.hu internetes szakportál csütörtökön.

MTI

A díjcsökkenés hatására azonban nem kötöttek jelentősen többen cascót: továbbra is alig minden ötödik autós rendelkezik ilyen biztosítással.

A közlemény idézi Lantos Lórántot, a kotelezo.hu ügyvezetőjét, aki szerint a casco díja évek óta csökken, és a folyamat a kötelező biztosítás múlt év végi kampányában újabb lendületet  kapott. Az együttesen megkötött kötelező és casco biztosítás után járó jelentős, több tízezer forintnyi kedvezmény az évközi időszakban is fennmaradt. Jelentős részben ennek köszönhető, hogy egy év alatt közel harminc százalékkal csökkent a casco átlagdíja - véli a szakember.

A casco szegmensre az autósok korlátozott fizetőképessége mellett a nagyfokú tájékozatlanság is jellemző - mutat rá a kotelezo.hu. A szakportál közelmúltbeli felmérése szerint a cascót nem kötő autósok 59 százaléka nem is tud a biztosítás átlagdíjának jelentős csökkenéséről. Pedig egy részük valószínűleg megfontolná, továbbra is vállalja-e azt az anyagi kockázatot, amit a gépkocsi károsodása vagy ellopása jelent.

A másik oldalon ugyanakkor ott vannak azok az autósok, akik tájékozódás nélkül évek óta ugyanazt a casco szerződést hosszabbítják meg, fejenként akár évi 25-30 ezer forintot "ajándékozva" a biztosítónak - jegyzi meg a kotelezo.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!