Lóerő

2010.03.19. 03:27

Szikla-szilárdan az úton

A Hankook Tire gumiabroncsgyártó nagy teljesítményű, széles Ventus S1 evo abroncsa egy autó- és motorsportokkal foglalkozó szaklap nagy nyári gumiabroncs-tesztjének győztese lett.

Fejér Megyei Hírlap

A nagyon jó menetjellemzők és fékteljesítmény vizes és száraz úton a felső kategóriás autókhoz készült tíz márkás gumiabroncs összehasonlító tesztjében egyértelműen az első helyet biztosította a Ventus S1 evo guminak - állt a Hankook által kiadott közleményben. A Ventus S1 evo koncepciója a nagy teljesítményű és nagyon gyors gépjárművek vezetőit veszi célba, akik a gumiabroncsoktól kompromisszumok nélküli sportos teljesítményt várnak minden kategóriában, anélkül, hogy lemondanának az olyan jellemzőkről, mint a rugózási kényelem vagy az alacsony gördülési zaj. Ezért nagy figyelmet szenteltek a futófelületi keverék kifejlesztésére. Egy új keverési eljárásnak köszönhetően sokkal magasabb szilikasűrűséget, valamint a nedves úton való tapadás szempontjából rendkívül fontos kitöltőanyag jobb eloszlását lehetett elérni. A futófelület aszimmetrikus kialakítása a profil külső felén elhelyezkedő masszív, körbefutó profilbordával a kiváló egyenesfutási stabilitás mellett a kormányzási utasítások pontos átviteléből adódóan precíz kezelhetőséget biztosít nagy sebesség mellett is. A zárt kialakítású külső váll az abroncs oldalfalának speciális kialakításával kombinálva magas szintű erőátvitelt biztosít kanyarokban, pontos visszajelzést ad a kormányzásról. A széles, részben hullámos kialakítású, körbefutó mintázatcsatorna hatékonyan vezeti el a vizet a gumiabroncs mintázatából, és biztonságos utazást tesz lehetővé vizes útfelületen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!