Lepsény

2014.03.23. 13:54

Megújult a lepsényi Napraforgó Óvoda

A gyerekek zenés-táncos műsorral készültek a jeles napra, az óvoda díszes kulcsát a polgármester adta át az óvodavezetőnek.

V. Varga József

A helybéliek harminc éve vártak már erre a pillanatra – az európai uniós pályázat nyomán megújult a Napraforgó Óvoda épülete. A bővítésen, fejlesztésen, a külső és belső felújításon túl eszközbeszerzésre is mód nyílott.

Amint Kiss István polgármestertől és Kincsesné Kiss Ildikó ÁMK-igazgatótól megtudtuk: a beruházás összköltsége meghaladta a 167 millió forintot, a pályázati támogatás ebből 92 milliót tett ki. A munkálatok során csoportszoba, két öltöző, tornaszoba és számos kiszolgáló helyiség készült, bővítették és korszerűsítették a konyhát.

Akadálymentesítettek, térköveztek, parkolót alakítottak ki, az épületre magastetőt húztak. Megújították a vízvezeték-, a fűtés- és az elektromos rendszert, rásegítő napkollektorokat állítottak üzembe. Az avatóünnepen, a sajtótájékoztatóval egybekötött projektzárón részt vett és köszöntőt mondott Varga Gábor országgyűlési képviselő. A bővítéssel a férőhelyek száma 20 fővel, az eddigi 125-ről 145-re nőtt, az intézményben már bölcsődei ellátásra is lehetőség van.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!