Lepsény

2010.05.19. 10:35

Óriási siker a citerások jótékonysági napján

Közel egy éves szervezést követően befejezéséhez érkezik a lepsényi Cirbolya és Borbolya citerazenekar és a lepsényi Esthajnal nyugdíjasklub asszonykórusának kászoni kiutazásának szervezése. Már csak a próbák vannak vissza, hogy végleges legyen a műsor, és jöhet a busz!

Borsos György

Ahhoz, hogy idáig jutottak, sok mindenkinek össze kellett fognia a siker érdekében. 2009. augusztus 20- án kezdődött a szervezés, amikor a citerások községi elismerést kaptak. Sikerült a Fejér Megyei Közgyűlés Önkormányzati, Vidékfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságától 100 ezer forintos támogatást szerezni pályázat útján, míg a Fejér Megyei Közgyűlés Oktatási és Kulturális Bizottságától szintén pályázati úton 50 ezer forintot nyertek!

De még ez is kevésnek bizonyult. Ezért szerveztek a jótékonysági napot, a fennmaradó költségek csökkentésére.

A nap borúsan indult, óriási szélvihar, felhőszakadás és áramszünet ijesztgette a közönséget és a fellépőket. Azonban 14 órakor pontosan elkezdődött az ünnepi gála telt házas közönség előtt. Annyi kedves néző jelent meg, hogy sokan kiszorultak az előtérbe.

A közönség nagyon hálás volt, le a kalappal előtte. Tapssal jutalmazták a fellépőket, illetve néma csendben kísérték végig a nálunk még szokatlan kamaraegyüttes koncertjét, illetve a tekerőlantos bemutatót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!