Laza

2007.11.29. 03:28

Bolti cucc nem, bonbon igen

Székesfehérvár (kn) - Egy sor ismerősünknek szeretnénk apró kedves, személyes ajándékot adni, de nem boltit? Nosza, fektessünk be egy kis időt, és készítsünk nekik bonbont!

Kocsis Noémi

Magam is egy magazinban láttam az ötletet, és nagyon megtetszett. Helyes, s. k. dobozkában házi bonbonok kellették magukat. Sem a doboz, sem a bonbon házi elkészítése nem ördöngösség, viszont a megajándékozott tutira a nyakunkba borul Te tündééééér! sikítással.

Vendégségekből általában marad otthon némi alkohol, például valami likőr, netán rum, brandy, amit hétköznap nemigen iszogat az ember. Ha gőz felett felolvasztunk 13 deka étcsokit, kikeverjük két kanálnyi puha vajjal és 4 kanál porcukorral, majd összeolvadás után lehúzzuk a tűzről, két tojássárgáját és két kanál brandyt teszünk bele, ebből a masszából - fél nap hűtőben pihentetés után - diónyi gömböket formázhatunk. Ezek kakaóporba hempergetve, színes mignonpapírban mehetnek is a csinos dobozba.

Másféle dekoratív bonbont, vagy inkább pralinét kapunk a következőképpen: másfél deci tejszínt felforralunk, beletörünk 20 deka ét-tortabevonót, olvadás után hozzákeverünk 1 kanál instant kávét és 3 kanál porcukrot. A hűtőben dermedés után csillagvégű habnyomózsákkal sikerítjük a papírkapszlikba a masszát. A tetején igazán ünnepi lesz a kávészem.

Vendégségekből általában marad otthon némi alkohol, például valami likőr, netán rum, brandy, amit hétköznap nemigen iszogat az ember. Ha gőz felett felolvasztunk 13 deka étcsokit, kikeverjük két kanálnyi puha vajjal és 4 kanál porcukorral, majd összeolvadás után lehúzzuk a tűzről, két tojássárgáját és két kanál brandyt teszünk bele, ebből a masszából - fél nap hűtőben pihentetés után - diónyi gömböket formázhatunk. Ezek kakaóporba hempergetve, színes mignonpapírban mehetnek is a csinos dobozba.

Másféle dekoratív bonbont, vagy inkább pralinét kapunk a következőképpen: másfél deci tejszínt felforralunk, beletörünk 20 deka ét-tortabevonót, olvadás után hozzákeverünk 1 kanál instant kávét és 3 kanál porcukrot. A hűtőben dermedés után csillagvégű habnyomózsákkal sikerítjük a papírkapszlikba a masszát. A tetején igazán ünnepi lesz a kávészem.

Vendégségekből általában marad otthon némi alkohol, például valami likőr, netán rum, brandy, amit hétköznap nemigen iszogat az ember. Ha gőz felett felolvasztunk 13 deka étcsokit, kikeverjük két kanálnyi puha vajjal és 4 kanál porcukorral, majd összeolvadás után lehúzzuk a tűzről, két tojássárgáját és két kanál brandyt teszünk bele, ebből a masszából - fél nap hűtőben pihentetés után - diónyi gömböket formázhatunk. Ezek kakaóporba hempergetve, színes mignonpapírban mehetnek is a csinos dobozba.

Másféle dekoratív bonbont, vagy inkább pralinét kapunk a következőképpen: másfél deci tejszínt felforralunk, beletörünk 20 deka ét-tortabevonót, olvadás után hozzákeverünk 1 kanál instant kávét és 3 kanál porcukrot. A hűtőben dermedés után csillagvégű habnyomózsákkal sikerítjük a papírkapszlikba a masszát. A tetején igazán ünnepi lesz a kávészem.

Másféle dekoratív bonbont, vagy inkább pralinét kapunk a következőképpen: másfél deci tejszínt felforralunk, beletörünk 20 deka ét-tortabevonót, olvadás után hozzákeverünk 1 kanál instant kávét és 3 kanál porcukrot. A hűtőben dermedés után csillagvégű habnyomózsákkal sikerítjük a papírkapszlikba a masszát. A tetején igazán ünnepi lesz a kávészem.

Másféle dekoratív bonbont, vagy inkább pralinét kapunk a következőképpen: másfél deci tejszínt felforralunk, beletörünk 20 deka ét-tortabevonót, olvadás után hozzákeverünk 1 kanál instant kávét és 3 kanál porcukrot. A hűtőben dermedés után csillagvégű habnyomózsákkal sikerítjük a papírkapszlikba a masszát. A tetején igazán ünnepi lesz a kávészem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!