Kultúra

2011.04.26. 17:34

Születésnapján lesz a vendégük

Székesfehérvár - A magyar csillagászat doyenje, Ponori Thewrewk Aurél lesz május 2-án, hétfőn 18 órakor A Szabadművelődés Háza vendége.

Gábor Gina

 Ponori Thewrewk Aurél éppen  május 2-án ünnepli 90. születésnapját. A neves szakemberrel - mozgalmas életpályája legfontosabb állomásairól  - Benkő Andrea,  a Magyar Rádió helyi tudósítója beszélget majd A Szabadművelődés Háza estjén.
 A híres természettudós  csillagászattörténeti és kronológiai témákkal foglalkozik, cikkeket, könyveket ír.   A Magyar Csillagászati Egyesület örökös tiszteletbeli elnöke, aki számtalan ismeretterjesztő előadást tartott és tart ma is. A budapesti Uránia Csillagvizsgáló valamint  a planetárium nyugalmazott igazgatója: a planetárium működésének első évei alatt vezetésével az intézmény komoly  eredményeket ért el.    Fő kutatási területe az égbolt és az égitestek kultúrtörténeti vonatkozásai. A Csillagok a Bibliában című művében 50 év munkájának eredményeit foglalta össze a Biblia csillagászati vonatkozásairól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!