Kultúra

2013.01.29. 18:16

Szélvész most hazatért

Szélvész várkisasszony a Rozsda lovagban, főszerepet játszik a Pöttyös Panni az iskolában című mesében, játszik felnőtt bábelőadásban, kamaszoknak szóló darabban, énekel.

Szabó Zoltán

Emellett a Pettson és Findusz című mesében szintén szerepel. Énekli a Boribon muzsikál cd kedves dalait is - a kiadvány 2011-ben az év gyermeklemeze lett. Mórocz Adrienn a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves hallgatója számos sikert tudhat már magáénak. A Vörösmarty Színház közönsége által jól fogadott Rozsda lovag főszereplője  hazatért, Szélvész várkisasszony ugyanis fehérvári. Édesapja Mórocz György, a Székesfehérvári Törvényszék bírája, aki nagyon várta már, hogy lánya ismét fellépjen szülővárosában. Annak idején, gyerekszínészként ugyanis több darabban szerepelt.

Adrienn meséli, hogy apja vitte a balettoktatásra, majd gyerekszereplőként a fellépésekre a színházba. (Soha nem erőltették, hogy jogász legyen.) Először az Oliverben, aztán a Valahol Európában musicalben szerepelt, játszott a Holdbéli csónakosban is. A nagy váltás akkor történt, amikor bejelentette: Pécsre szeretne menni, táncművészeti középiskolába. Furcsán néztek rá, de felvették, és ezzel eldőlt minden. A Színház- és Filmművészeti Egyetemre azonban négyszer is sikertelenül felvételizett, ami így, utólag, enyhén szólva is meglepő.

Jelenet a Rozsda lovagból. A képen Mórocz Adrienn (Szélvész várkisasszony), Keller János (A várkisasszony beszélő süvege) és Csizmadia Gergely (Koksz, a sárkány) (Fotó: Nagy Norbert)

- Nagyon rossz felvételiző vagyok, iszonyatosan izgulok, ha be kell bizonyítanom, hogy jó vagyok - árulja el Adrienn. - Ha viszont bizalommal mondják, csináld meg ezt vagy azt, akkor szárnyakat kapok. Ráadásul talán az is látszott rajtam, hogy más is foglalkoztat. Mostanában például rengeteget gondolok arra, hogy augusztusban férjhez megyek.

Közben jelentkezett az Új Színház stúdiójába, ahol szép időszakot töltött el. Aztán ismét felvételizett.

A színész-bábszínész szakra felvették. Ezzel kitárult előtte egy másik világ, és úgy érzi, most már sok mindent lefednek a képességei. A Rozsda lovagot rendező Bozsik Yvette-tel már dolgozott, a Pöttyös Panni mesében, amit a Thália Színházban mutattak be.

- Ez egy édes történet. Bozsik Yvette a páromat szerette volna Kockás Peti szerepére. Megkérdezte tőle, nem ismer-e egy olyan lányt, aki ért a gyerekekhez, jól táncol, és... alacsonyabb, mint ő. Ismert. Én bekerültem a darabba, ő végül nem. A partnerem Krisztik Csaba lett, akivel a Rozsda lovagban is játszom.

Mórocz Adrienn, civilben, a színiegyetem végzős, ötödéves hallgatója, sikeres színész és énekes (Fotó: Nagy Norbert)

A Pöttyös Panni nagy siker, évek óta játsszák, számos helyre meghívják. Legutóbb az Arizóna Stúdióba. Mint ahogyan nagyon bejött a Boribon muzsikál lemez is.

- Castingot hirdettek rá. Egyetemi énektanárom, Bagó Gizella ajánlott a zeneszerzőnek, Tallér Zsófiának. Akkor is nagyon izgultam, de gyerekeket is hívtak a meghallgatásra, és a célközönség engem javasolt. Számomra  nagy dicsőség volt. Az kellemes meglepetésként ért, hogy 2011-ben az év gyemekalbuma díjat átvehettük. Azóta szépen alakult Boribon élete, koncerteztem vele a Müpa-ban, a Millenáris parkban, tavaly nyáron Londonban is előadtuk.

Azt viszont nem tudja Adrienn, hogy Fehérváron is bemutathatja-e élőben a dalokat. Kellene egy jó menedzser. Az idén pedig végez a színiegyetemen. A Bábszínházban szerződtetnék, de máshol - például Fehérváron is - megkérdezték, mik a tervei. Az lesz, ami lesz, ami a legjobb. Egyelőre örül annak, hogy a szülei boldogok a fehérvári színházi szereplése miatt. A nyáron pedig férjhez megy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!