Kultúra

2017.07.28. 20:00

Ritmus, konga, bongó - Kezdetét vette a második Ütősfeszt, de a java még hátravan

Pénteken, az Agárdi Szabadstrandon elkezdődött a 2. Ütős Fesztivál. Agárd két év alatt máris a második helyszíne a dob- és ütőhangszerekre komponált zenei rendezvénynek.

Majer Tamás

A változással annyi a szándék, hogy az évek során megjárassák a világzenei beütésű ütős összejövetelt a Velencei-tó körül, vándorfesztivállá alakítsák. Pénteken mások mellett színpadra álltak a Kurul Dobosok, akik a lovasnomád, sztyeppei népek dobkultúrájából elindulva játszottak ősi ritmusokat. Este gyönyörűen zenélt, hét nyelven énekelt a Meszecsinka, utánuk a szájdobosok, vagyis a beatbox mesterei következtek, majd a házigazda Kongattack dobosai csaptak oda. Ma és holnap folytatódik a dobokra szerelt fesztivál. Lesz haka bemutató, afro és tahiti tánctanítás, dübörög majd a Dawhy és a máltai Tribali zenekar. A japán dobszínházat se volna érdemes kihagyni...

Az egri kötődésű Kurul Dobosok dudán, dorombon, tilinkón, kavalon, tekerőlanton is játszottak Fotó: Koppán Viktor

A gyerekprogramokról a Felhőcsoport gondoskodik: a pihegő sarokban kreatív társasjátékozás, hangszerkészítés, pólófestés is lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!