Kultúra

2006.07.06. 02:29

Nem a műfaj a lényeg

Székesfehérvár - Énekesből lett színész a társulat létrejöttekor egyike volt a Vörösmarty Színház alapító tagjainak. Szomor György az idén elnyerte a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat.

Mórocz Zsolt

Prózai szerepet épp olyan szívesen játszik, mint musicalt vagy operettet Székesfehérvár - Énekesből lett színész a társulat létrejöttekor egyike volt a Vörösmarty Színház alapító tagjainak. Szomor György az idén elnyerte a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat. Ezt az elismerést a fehérvári önkormányzat közgyűlése minden esztendőben a Vörösmarty Színház egy-egy tagjának ítéli oda, a színházszerető közönség voksai alapján... Szomor György kissé fáradtan, bosostásan köszönte meg a kitüntetést, a közönség szavazatait és szeretetét a városházán rendezett ünnepségen. S ez nem csoda két próba között, a premier előtti finisben vette át a díjat, akkor, amikor még javában készült az ábrahám Pál-nagyoperett, a Viktória bonviván szerepére. Pályafutását énekesként kezdte persze, egy kicsit más műfajban, a Moho Sapiens zenekar tagjaként, majd az Angyalbőrben című filmben tűnt fel. Mostanában színházi színészként is foglalkozik zeneszerzéssel, szöveg-írással. Erről is beszélgettünk a díj kapcsán Székesfehérvár - Énekesből lett színész a társulat létrejöttekor egyike volt a Vörösmarty Színház alapító tagjainak. Szomor György az idén elnyerte a Pro Theatro Civitatis Albae Regalis díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!