Kultúra

2015.11.11. 16:49

Készülnek a csárdáskirálynő születésnapjára

Száz esztendeje mutatták be óriási sikerrel Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét. A Vörösmarty Színház rendhagyó esttel és különleges ajándékkal ünnepli az évfordulót.

A Csárdáskirálynő 1915-ös premierjének helyszínén, Bécsben, ötszázharminchárom estén át játszották az előadást, majd végigsöpört a mű egész Európán: az I. világháború ellenére bemutatták Svédországtól kezdve, Lengyelországon át, Olasz- és Oroszországban is. Az elmúlt száz évben a világ majdnem minden pontján felcsendültek már színházban, koncerten, tévében vagy rádióban a népszerű melódiák: Hajmási Péter, Hajmási Pál; Te rongyos élet; A lányok, a lányok A székesfehérvári Vörösmarty Színház november 20-án rendhagyó színházi estével ünnepel. Emellett azonban egy különleges születésnapi ajándékkal is szeretné köszönteni a százéves Csárdáskirálynőt: november 17-én 17 órára meghirdetett egy közös éneklést az érdeklődők számára, amely a város Főterén lesz az Országalmánál. A Vörösmarty Színház vezetése, és az ötletgazda, Keller János, a társulat színművésze úgy gondolja, hogy mivel ez az évforduló nem csupán Székesfehérvár számára ünnep, meghívták Kárpát-medence összes települését, annak valamennyi lakóját, hogy énekeljenek a székesfehérváriakkal együtt. Azaz ki-ki a saját településén szervezze meg az eseményt, november 17-én, 17 órára. Csendüljön fel a Hajmási Péter, Hajmási Pál, ezer és tízezer hangon szálljon a magasba Kálmán Imre halhatatlan melódiája. Az eseményhez eddig csatlakozott Veszprém, Miskolc, Marosvásárhely, Rákóczifalva, és a napokban további együttműködők visszajelentkezését várja a Vörösmarty Színház az ország minden pontjáról és a határon túlról, annak érdekében, hogy minél többen együtt köszönthessék a százéves Csárdáskirálynőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!