Lurkók a fotókiállításon

2019.08.01. 08:00

Játékos, egyben elgondolkodtató bepillantás a századelő életébe

A Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében 15 fő állami gondozott gyermek vehetett részt a nyári szünetben szervezett programon, amely Székesfehérváron, a Csók István Képtár Bartók Béla téri épületében zajlott.

FMH

Dávid nagyon hasonlított az egykori vasmunkásra: meg is örökítették a hasonlóságot Fotó: egyesület

Rosta Helga múzeumpedagógus vezetésével közel húsz magyar fotográfus 150 izgalmas alkotását csodálhatták meg a Híresek és Képek című kiállításon. A híres művek feldolgozásába játékos elemek is kerültek, így könnyebb volt az 1910–40-es évek társadalmi és művészeti közegébe, a divat világába, a háborúk pusztításai­ba és az akkori hétköznapokba bepillantani. A program minden résztvevője sok történelmi információval lett gazdagabb, amit majd az iskolában is kamatoztathatnak a saját családjuk nélkül nevelkedő gyerekek.

Dávid nagyon hasonlított az egykori vasmunkásra: meg is örökítették a hasonlóságot Fotó: egyesület

Janóné Ildikó, a Lurkó elnöke így fogalmazott: – Találtunk egy olyan kiállított fotót, amelyen látható vasmunkás fiatalra nagyon hasonlított Dávidunk a csoportunkból, akit így meg is örökítettünk a fotó előtt. Érdekes volt az a feladat is, hogy mindenki keressen egy fotót a kiállításon, ami a legjobban tetszik neki, és mondjon róla egy rövidebb-hosszabb történetet, illetve azt, hogy miért is ragadta meg pont az a kép őt. Okos, elgondolkodtató, különös történeteket hallhattunk.

Az aktívan megismert tárlat után óriási fagyizás következett, majd a Koronás Park játékait vették több órára birtokba. Egészen addig, amíg el nem jött a búcsúzás ideje. Még a nyári szünetben több programot szervez a Lurkó Gyermekvédelmi Egyesület azoknak a gyerekeknek, akik nem tudnak szüleikkel együtt lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában