Kultúra

2009.10.16. 02:28

Állj ki, és nyomd a szöveget!

Budapest - A stand up műfaj hagyományainak megfelelően abszolút kötetlen klubhangulat fogadott mindenkit a Comedy Central adásfelvételén a New Orleans Pubban.

Fejér Megyei Hírlap

Egy forgatás többnyire stresszes dolog, de a helyszínen ebből most semmi nem volt érzékelhető. Mindenki nyugodtan tette a dolgát. Litkai Gergely humorista, az est házigazdája és egyúttal egyik fellépője kényelmesen járt körbe, egyszer az öltözőknél bukkant fel, máskor egy kamera mellett. Még arra is volt ideje, hogy pár mondat erejéig megálljon beszélgetni. - Ez már a harmadik esténk ebben a sorozatban, szerencsére minden rendben megy. Nagyon lelkes a közönség, s az új fellépőket is jól fogadták. Egy este műsora két felvétel, tehát összesen hat műsorra elegendő, amit azok, akik nem tudtak a helyszínre eljönni, vasárnaptól nézhetnek meg a tévében - avatott be a kulisszatitkokba, majd mint a szemfényvesztő, a következő percben már a bejáratnál bukkant fel ismét, hogy köszöntse ismerőseit. Kozma Attila, az Open Stage Székelyland formáció egyik tagja a bárpultnál ülve kávézgatott, vele az öltözőben futottunk össze ismét. Rekop György csibészesen vigyorgott, Sás Péter kicsit bizalmatlanul nézegetett, Janklovics Péter pedig furcsa volt. Később rájövök, azért, mert talán egyedül rajta látszott, hogy izgul. A hátsó traktus meglepően halk, úgy tűnt, mindenki a színpadra tartogatja a poénokat. Aztán megkezdődött a műsor, s az eddig hol csendesen ücsörgő, hol izgatottan járkáló humoristák felpörgették a hangulatot. Litkai Gergely professzionálisan szórakoztató, már a felkonfjaival is magasra teszi a lécet, amit aztán sikerült mindenkinek átugrania. Számomra az este egyik legeredetibb teljesítménye Janklovics Péteré volt, aki a Sziget idei reklámarcaként vált ismertté. A legnagyobb meghökkenést és élményt mégis az Open Stage Székelyland okozta. Ahogy a két bundás, napszemüveges, kicsit őrült alak berobbant a színpadra, és énekelni kezdett, volt, akinek a szájában megállt a pirítós. Mások pedig szemmel láthatóan azon tanakodtak, nem a Kész átverés forgatására jöttek-e el véletlenül. Az ízes nyelvjárással előadott, vaskos, kicsit nyers székely poénokat talán nem mindenki értette, de ez nem az előadók számlájára írható. A stand up egy eszköztelen műfaj, valóban csak erről szól, s ebben rejlik a nehézsége is - állj ki, és mondd! Legyél vicces, eredeti, szórakoztató, és tudd fenntartani az érdeklődést húsz percen keresztül. Bár a stand up comedy még csak most kezd igazán elterjedni nálunk, háromórányi nevetés után azt mondhatom: nem vagyunk benne rosszak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!