Kultúra

2006.07.12. 02:28

A jazz ismertés ifjú művészei

Balatonfüred (mti) - Harmadik alkalommal rendezik meg a Balatonfüredi Jazz Fesztivált. Négy helyszínre összesen 22 együttest várnak a Balaton-parti városba július 13-15 között.

Mórocz Zsolt

A fesztivál lehetőséget ad a hazai jazz fiatal képviselőinek a bemutatkozásra, emellett fellépnek a műfaj ismert művészei is, akik zenekarukban helyet adnak a fiataloknak. A múlt évi fesztiválhoz képest kétszer annyi, összesen 22 zenekart hívtak meg. A programot kiállítás és tehetségkutató verseny színesíti. A Balaton Szabadidő és Konferencia Központban pénteken este a Kaltenecker Trio, a Mits Jazzband, Pély Barna The Groovemasters ad koncertet. Szombaton a szabadtéri színpadon Babos Gyula és zenekara, a Babos Project Special, a Tropical Transform Quintet, és a nem kis látványosságot nyújtó 20 tagból álló kamarazenekar, a Free Style Chamber Orchestra lép fel. A szombati programot rendhagyó jazz afterparty zárja. A balatonfüredi kikötőben is minőségi muzsika szól majd, a fellépők között lesz például az Oláh Szabolcs Quartet és az eMeRTon díjas Jazzpression együttes. A tehetségkutató versenyen az előzsűrizést követően tíz fiatal mutathatja meg tehetségét a több százas nézősereg és a 4 tagú szaktekintélyekből álló zsűri előtt. Az első helyezett csapat elkészítheti első önálló hangfelvételét, mely a borító grafikai tervezsét és kivitelezését is tartalmazza, valamint 2007-ben a fesztivál nagyszínpadán játszhat. A tehetségkutató zsűrijének tagjai a hazai jazzélet kiválóságai Binder Károly, Friedrich Károly, László Attila és Winand Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!