Kultúra

2017.07.04. 17:16

A hétvégén rendezték meg Bodajkon immár a kilencedik városnapot

Járdaavatással és kitüntetések átadásával kezdődött, szórakoztató programok sokaságával folytatódott a múlt pénteken és szombaton megrendezett városnap.

B. Kiss László

A múlt pénteki járdaavatásról keretes írásunkban számolunk be, az önkormányzati kitüntetések átadásáról szóló tudósításunk pedig még frissiben, szombati számunkban megjelent. A városnap többi részéről, a szórakoztató programokról Kovács Réka, az önkormányzat munkatársa az alábbiakban tudósított.

A péntek délután Badár Sándor előadásával folytatódott a Moziban, ahol teltház fogadta a népszerű stand upost. Többek között megtudhattuk, miért volt számára "aranybánya" a vasút, hogyan is jutott el az óvodától a középiskoláig, illetve hogyan mászta meg a Mount Everestet. Az előadás után a szabadtéri színpadhoz várták a rendezvényre érkezőket, ahol Dj Boli, majd az est sztárvendége, Horváth Tamás szórakoztatta a közönséget hajnalig.

A második napon, azaz szombaton változó helyszíneken számos kiegészítő program közül lehetett választani. Volt többek között városnapi túra a Gaja-völgy Egyesület szervezésében, sakkverseny a Moziban a Bodajki Sakk Egyesület szervezésében, a sportcentrumban kutyás bemutató a Kutyakaland Egyesület szervezésében, illetve kispályás focikupa a Bodajk SE közreműködésével. A Tónál a rendezvényre kilátogatókat kézműves és kirakodó vásárosok várták. A gyermekek kipróbálhatták az ugrálóvárat, a körhintát, a nagy érdeklődésnek örvendő tankot, és lovaskocsikázhattak is. A Széna Egyesület kézműves foglalkozással és arcfestéssel készült, de volt még lehetőség a népszerű csillámtetoválásra is. A röplabdapályán bárki kipróbálhatta az íjászatot a Peytu Hagyományőrző Egyesület Bodajki Csoportja segítségével.

A nap folyamán nagy volt az érdeklődés az Élet-Kép-Tárban is, ahol avar kori leletekből készült kiállítást tekinthettek meg a látogatók. Különleges programokban is bővelkedett a rendezvény: volt RC hajós és repülőbemutató a Tónál, de volt hőlégballonos függeszkedés is.

Színpadi programokból sem volt hiány. A kora délutáni időszakban főként a helyi és környékbeli csoportoké volt a főszerep. A Bodajki SzívHang Kórus Egyesület, a Rozmaring Nyugdíjas Tánccsoport, a Székesfehérvárról érkező Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a csókakői Barkócaberkenye Néptáncegyesület, a Móri Német Nemzetiségű Táncegyesület és Zenekara, illetve a 3FALU Táncműhely műsorát láthatta a közönség. A gyermekekre is gondoltak a szervezők, ők a Bab Társulat közreműködésével a Matyi a ludas című óriásbábos előadást tekinthették meg.

A város elöljárójának köszöntője után a főzőverseny eredményeit hirdették ki. A díjakat Ivanics Tamás képviselő nyújtotta át a nyerteseknek. A versenyen harmadik helyezést ért el a "Lefőzhetetlenek" csapata, második lett a "Magyar Vándor" csapat, első helyen végzett a "XXX" csapat.

Az eredményhirdetés után Szűcs Judithot köszönthették a nézők, majd a sokak által várt Kis Grófo lépett színpadra, aki mindenki által ismert slágereivel mulattatta a közönséget.

Ismét sokan voltak kíváncsiak Végh Tamás "Tompi", Herczeg Balázs "Mókus" és Boros Bence látványos motoros bemutatójára.

A fellépők sora itt még nem ért véget, ezt követően a Hősök zenekart köszönthettük, akik hip-hop és rap dalaikkal szórakoztatta a rendezvényre kilátogatókat. A produkció után kezdetét vette a hajnalig tartó utcabál a MeteoR együttessel, a rendezvény méltó befejezéseként.

Múlt pénteken, mintegy a bodajki városnap nyitányaként ünnepélyes avatót tartottak a Május 1. utcában. Három beruházást adtak át egyszerre. A Május 1. utcában egy járdaszakaszt újítottak föl, a Tópart utcában az aszfaltburkolatot, és akkor adták át a vis major pályázat keretében nyert 8,5 millióból elkészült létesítményeket is. A beruházások összérteke mintegy 22 milliót tesz ki - mondta el Wurczinger Lóránt polgármester, akitól megtudtuk, a járdát és az aszfaltozást, amelyek mintegy 14 milliót tettek ki, önerőből finanszírozták. A nemzetiszínű szalagot Törő Gábor országgyűlési képviselő és polgármester vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!