Kultúra

2017.07.07. 19:00

Csütörtökön folytatódik a Harmonia Albensis

Motetták, szonáták, táncok idézték meg a késő reneszánsz és a kora barokk ragyogó atmoszféráját a csodálatos akusztikájú Ciszterci templomban az idei sorozat emlékezetes élménynek bizonyuló első estéjén.

FMH

A Ciszterci templomban rendezett Jubilate Domino című nyitóesttel kezdődött csütörtökön a Harmonia Albensis templomi koncertsorozat.

A historikus előadásmód legkiválóbb külföldi és magyar szakértőiből álló Ensemble Cantilene a 16-18. század német, németalföldi és olasz mestereinek ritkán hallható darabjaiból válogatott programmal és neves énekes szólistával érkezett Székesfehérvárra. Motetták, szonáták, táncok idézték meg a késő reneszánsz és a kora barokk ragyogó atmoszféráját. A Kodály Emlékévhez kapcsolódva a sorozat második estjét
a mester zenéjének szenteli az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Az életmű reprezentatív darabja, a Budavári Te Deum mellett ezúttal két rendkívül ritkán hallható kompozíció is felcsendül a megújult Bazilika falai között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!