Kultúra

2017.04.07. 10:44

Éneklő ifjúság: az eredmények

A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA Ifjúsági és Zenepedagógiai Szakbizottságának felhívása alapján a Fejér Megyei Művelődési Központ Éneklő Ifjúság hangversenyt rendezett, megyei általános és középiskolai tanulók részére.

Szabó Zoltán

A zsűri tagjai voltak: Bárd Judit ARTISJUS díjas pedagógus, a Vas Lajos Kórus karnagya, a Pirisborosjenői Gyermekkar karnagya, a KÓTA Felnőtt Énekkari Bizottságának elnöke, Gyombolai Bálint,   a Vörösmarty Leánykar karnagya, a Kecskeméti Kodály Intézet tanára, Lantos Rezső-díjas karnagy és Sándor Bence, a Debreceni Egyetem tanára, a Vox Humana Énekkar karnagya, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar alapítója és vezetője.

Arany minősítést tanúsító oklevelet vehetettt át,  diplomával és az Év kórusa címet nyerte el   a Teleki Blanka Gimnázium Vegyeskara. A Teleki  iskola   Fiúkara is „aranyos” lett, diplomával. Arany minősítést   szerzett  a Ciszterci Gyermekkar, a Ciszterci Szent István Gimnáziumból. Ezüst minősítésű  a   Teleki gimnázium Egynemű kara és a Ciszterci Vegyes kar. Bronzra értékelték  a Zentai úti Általános Iskola Gyermekkarát.  Valamennyi említett kórus székesfehérvári intézményben működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!