Kultúra

2017.03.07. 14:35

Illúziókról mesélnek a színészek

Március 3-án mutatták be az Illúziók című színművet a budapesti Rózsavölgyi Szalonban. Ivan Viripajev kortárs orosz szerző darabját Hargitai Iván állította színpadra, a fehérvári premier március 11-én lesz a Kozák András Stúdióban.

Szabó Zoltán

A Rózsavölgyi Szalon és a Vörösmarty Színház koprodukciójában készült előadásban négy színész meséli el két házaspár groteszk helyzetekkel teli kapcsolatát. A darab fanyar humorral, egyszerre kacagtató és melankolikus hangvétellel beszél két férfi és két nő drámai felismeréseiről.

Varga Mária, Debreczeny Csaba, Tóth Ildikó és Hirtling István az előadás egyik jelenetében
Fotó: Éder Vera

Az ötven éven át tartó, egymásba fonódó-gabalyodó történet során kiderül, semmi sem az, aminek látszik, semmi nem úgy történt, ahogy a szereplők visszaemlékeznek. Az érzelem, az emlékezet csupa illúzióból próbálja felépíteni a boldogságnak, szerelemnek képzelt légvárat.

"Számomra azért izgalmas Ivan Viripajev műve, mert van egy nagyon furcsa, sajátos játékrendszere, amiről többet nem szeretnék elárulni, maradjon meglepetés. Zeneszerzőnk és koreográfusunk is van, ennyit elárulhatok, és ez a fajta zenés-táncos játék a szövegmágiával párhuzamosan kel majd életre" - mondta el Hargitai Iván rendező.

A szereplők: Tóth Ildikó, Varga Mária, Hirtling István, Debreczeny Csaba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!