Kultúra

2017.02.09. 17:11

Rajzokkal és esszékkel pályázhatnak

Székesfehérvár - Ünnepi rajz- és esszépályázatot hirdetett a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, két témában és két műfajban.

ÖKK

A Magyar Országgyűlés a magyar zászló és címer emléknapjául, a magyarság összetartozásának ünnepéül március 16-át jelölte ki. Ezért ehhez az emléknaphoz kötődik a Kárpát-medencében, illetve a világban szétszórtan élő, valamennyi magát magyarnak valló óvodás, diák és egyetemista számára az ünnepi rajz- és esszépályázatot.

A pályázatokat két témakörben írták ki: Magyar zászló és címer valamint Az én hősöm A beérkezett munkákat a rajz esetében hét, az esszé esetében pedig három korcsoportban értékelik. Az én hősöm témakör meghirdetésével az intézet kapcsolódni kíván a Székesfehérvá a közelmúltban megnyílt A döntés című kiállításhoz. Az első három legjobbnak ítélt pályamunka alkotóit kategóriánként tárgy- illetve könyvjutalomban részesítik.

A műveket február 20-án éjfélig várják, a pályázat részletes kiírása a www.nski.hu honlapon olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!