Kultúra

2017.01.31. 16:40

Fehérvári gyerekek rajzai a naptárban

Székesfehérvár - Az Alba Regia Ifjúsági és Szabadidős Egyesület szervezésében minden évben naptár jelenik meg a fehérvári gyermekek illusztrációival.

Gábor Gina

Az idei naptárt tegnap mutatták be a városházán. Az alkotókat mindig más módon választják ki. Az idén a egyesület képviselője, Róka Gyula három palotavárosi oktatási intézményt kért fel, hogy diákjai örökítsék meg a város egy-egy fontos és érdekes épületét, köztéri alkotását.

A Vasvári Pál Általános Iskola diákjai örömmel mutatták meg a naptárban szereplő rajzaikat
Fotó: Koppán Viktor

A Bory Jenő Általános Iskola, a Vasvári Pál Általános Iskola és az István Király Általános eleget tett a kérésnek, és a három intézmény diákjai szebbnél szebb rajzokat készítettek. Ezek közül választották ki a legjobb 16 művet, amely a Székesfehérvár, ősi város című naptárt díszíti. Az idén először minden hónaphoz, Balajthy Ferenc költő jóvoltából, egy-egy vers is kapcsolódik. Kedden a városházán ajándékkal, elismerő oklevéllel köszöntötték a rajzok készítőit, a kezdeményezés résztvevőit. A polgármester, Cser-Palkovics András invitálására a diákok megtekintették a városházát is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!