Kultúra

2016.10.02. 17:10

Schreck Mónika tárlata-Szakmai mentora Gelencsér Ferenc volt

Székesfehérvár - Az is a Vörösmarty Színházban történt a hétvégén, hogy megnyitották Schreck Mónika 8 nap című fotókiállítását.

dr. Szabó Zoltán

A vendégeket Bagó Bertalan, a Vörösmarty Színház művészeti vezetője köszöntötte, a kiállítást Blénessy Gábor újságíró nyitotta meg, közreműködött Somos András fuvolaművész.


Schreck Mónika fotográfus Fotó: Molnár Artúr

Schreck Mónika többgenerációs fényképészcsaládban született 1967-ben, Fehérváron. Ő maga csak később határozta el, hogy folytatja ezt a hagyományt. A fényképész iskolát Pécsett végezte, 2005-ben. Szakmai mentora édesapja, Gelencsér Ferenc fotóművész volt. 2006-ban családjával Hongkongba költözött, ami új szakmai kihívást és inspirációt jelentett számára. 2011-ben Shenzhenben mutatkozott be először korábbi és a már Kínában, Hongkongban készült munkáival. A Swic című havi magazin külsős munkatársa volt három éven át. Fotóin elsősorban portrék, meglepő, többnyire kedves élethelyzetek szerepelnek, az épített és természeti környezet vizuális ritmusai, kontrasztjai. Témái között fellelhető a szociofotó műfaja is. Férjével és két fiúgyermekével ma is Hongkongban él.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!