Kultúra

2016.02.16. 16:00

Bella István versmondó verseny

Székesfehérvár - A Bella István emlékév keretében ötödik alkalommal hirdetik meg a költőről elnevezett versmondó versenyt

Szabó Zoltán

A verseny célja, hogy ezzel is tisztelegjenek a hetvenöt éve született és tíz éve elhunyt Bella István Kossuth-díjas költő emléke és gazdag életműve előtt. A versenyre Fejér megyei általános és középiskolás diákok jelentkezését várják az alábbi kategóriákban: általános iskola felső tagozatosai, illetve középiskolások.

Bella István költő emlékére rendezik a versmondó versenyt.  Fotó: archív

A jelentkezőknek egy Bella István-verset és egy szabadon választott kortárs magyar költő versét kell tudniuk. ( A kortárs költőknél a versenyzők figyelmébe ajánlják a Hetek csoport tagjainak - Ágh István, Buda Ferenc, Serfőző Simon, Kalász László, Raffai Sarolta és Ratkó József - alkotásait.

A Fejér megyei középfokú intézmények és általános iskolák intézményenként egy felső tagozatos versmondót, illetve egy középiskolás versmondót jelölhetnek az április 9-én, szombaton 9 órakor kezdődő megmérettetésre. A nevezési határidő: március 31. A verseny helyszíne: Ciszterci Szent István Gimnázium, 8000 Székesfehérvár, Jókai u. 20. Jelentkezni a Gimnázium címén, továbbá telefonon (22 / 506-861) és az alábbi e-mail címen lehet: [email protected]. Kérik, hogy a jelentkezők írják meg életkorukat, a választott versek címét és szerzőjét. A verseny legjobbjai díjazásban részesülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!