Kultúra

2015.02.22. 09:00

Janikovszky Éva emlékkiállítás

Székesfehérvár - Janikovszky Éva halálának tizedik évfordulója alkalmából kiállítást mutatnak be a Gárdonyi Géza Művelődési Házban és könyvtárban.

dr. Szabó Zoltán

Az író, költő, szerkesztő, gyermek- és ifjúsági könyvek Kossuth-díjas írója életét és munkásságát felidéző, a Móra Kiadó által rendezett vándorkiállítás március 2-tól tekinthető meg a könyvtárban.

A tárlaton idegen nyelvű könyvek, grafikák, az író kevésbé ismert fotói, személyes tárgyai, írógépe, díjai, a nevét viselő alapítvány által adható irodalmi díj, a Bertalan és Barnabás című művéből készült bábelőadás kellékei és az Égigérő fű című filmmel kapcsolatban fellelhető képek szerepelnek. Kivetítőről az író életével kapcsolatos adatokat, riportot, és az MTV által ritkán sugárzott filmrészleteket mutatnak be. Janikovszky Éva hangvétele, ábrázolásmódja, összetéveszthetetlen másokéval. Írói világában fontos helyet kap az őszinteség, a barátság, a közösség, a munka, a játék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!