Kultúra

2014.08.12. 13:15

Két dunaújvárosi alkotó az ARC-on

Dunaújváros-Budapest - Két dunaújvárosi alkotó pályamunkája is ott lesz a következő ARC óriásplakát kiállításon. Méhes Mónika Exodus című művét 1108 pályázatból választották ki. Herr Milán munkáját pedig külön kiemelte a zsűri.

Szabó Szabolcs

14. ARC óriásplakát kiállítás szeptember 5-től lesz látható az Ötvenhatosok terén, s idén is olyan témákat feszeget, amelyek aktualitása a kreatívok mindennapos gondolkodásában, kérdéseiben is jelen van.

Idén két dunaújvárosi alkotó is bekerült a 84 kiállító közé. Méhes Mónika Székesfehérváron dolgozó, Dunaújvárosban élő kommunikációs szakember, valamint Herr Milán, aki Dunaújvárosban született, itt és Kaposváron végezte iskoláit, jelenleg Budapesten él és dolgozik szabadúszó grafikusként. Az 1108 pályázót, így köztük a a dunaújvárosi alkotókat is, a következő kiírás kellett, hogy megihlesse: Gyorsul a világ. Lassul a forgás. Semmi sincs úgy, mint volt. Minden úgy van, ahogy azelőtt. Fontos a szeretet. Senkit nem érdekel. Helyzet van. Közöny van. Tehetség van. Mutyi van. Van Isten. Nincs ilyen. Van jövő. Csak múlt van. Jelen vagyunk. Sehol se vagyunk. Jőni fog. Ha jőni kell. A Lajos. A pénz számít. Csak az nem számít. Szárnyalás. Szarnyalás. A technológia segít. Az ugyan nem! A tudás hatalom. A Párt a hatalom. A hatalom nem árt. Anyád nem árt. Apám hitte. Ez a baj. Hiszek egy országban. Sok országban hiszek. Menni kell. Maradni kell. Ésszel. Erővel. Szent akarattal. Fent agyarakkal. Ámen. nemÁ!

Herr Milán szabadúszó grafikus

A szakmai zsűri tagjai az érintett szakmák képviselőiből tevődött össze, tehát érkeztek a reklám, a művészet, a társadalomtudományok, a kritika és a civil szféra világából. A döntő szempont a kiválasztásnál mindig a lényeglátás , azaz a társadalmi reflexiók voltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!