Kultúra

2014.07.28. 15:37

Díjaztak is az Anna napi búcsún Isztiméren

Isztimér – A hétvégi Anna napi búcsú alkalmával díjat adtak át, kiállítások voltak megtekinthetőek, és jótékonysági koncertet is tartottak.

B. Kiss László

A szombati ünnepi műsor keretén belül Közszolgálati- díjjal köszönte meg Isztimér Önkormányzat Képviselő Testülete és Orbán Tibor Nesztor polgármester Polczer Károlyné munkáját. A díjazott a polgármesteri hivatalban adóügyi ügyintézőként dolgozott, és 40 év után, a napokban megy nyugdíjba. A 40 évből – pár esztendőt leszámítva – mindvégig a hivatal dolgozója volt.

A hétvégén három kiállítás volt egyszerre látható a Kultúrházban. A kincsesbányai Kazinczy tagiskola diákjainak fotói mellett az „Isztimér régen és most" fotókiállítás volt megtekinthető. Több mint félszáz fotó mutatta be, hogy mintegy 30 év alatt mennyi minden változott Isztiméren. Ezenkívül kézzel varrt díszpárnákat is láthattak az érdeklődők.

A vasárnap délutáni litánia után az Edelweiss Nemzetiségi Kórus, valamint Tóka Szabolcs orgonaművész közreműködésével jótékonysági hangversenyt rendeztek. A koncert bevételét az isztiméri katolikus templom homlokzatának felújítására ajánlották fel – tudósította lapunkat Gömbösné Rostaházi Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!