Kultúra

2014.07.27. 10:10

Az erdélyi testvértelepülésen járt az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete

Csíkszereda, Székesfehérvár - Az Ars Musica Zenebarátok Egyesülete július 10- 15. között Székesfehérvár testvérvárosába, Csíkszeredába látogatott, ahol az egyesület vegyes kara fellépett a Csíkszeredai Régizene Fesztiválon.

Szabó Balázs

A rangos esemény melyet több helyszínen rendeznek meg az erdélyi városban 1990 óta folyamatosan fogadja a középkori, reneszánsz és barokk muzsika jeles európai és hazai előadóit.

A székesfehérvári énekkar a pazarul helyreállított Mikó-vár udvarán lépett fel, műsorában a kórusmuzsika mellett hangszeres darabokkal, melyeket az egyesület kamaracsoportja: Lits Zsuzsanna, Horváth Katalin, Fersch Andrea és a kórus karnagya, Szabó Adrienn szólaltatott meg.

Az Ars Musica az énekkari darabok mellett hangszeres műveket is előadott Csíkszeredán   (Fotó: Szabó Balázs)

Antal Attila, Csíkszereda alpolgármestere köszöntőjében elmondta, milyen fontosnak tartják, hogy a két testvérváros közötti kulturális és személyes kapcsolatok a civil szervezetek segítségével is erősödjenek. ennek szellemében az utazást mind Székesfehérvár, mind Csíkszereda városának Önkormányzata támogatta.

Az énekkar a fesztiválszereplés, valamint Csíkszereda és környéke látnivalóinak megtekintése után a csíksomlyói kegytemplomban és a torockói unitárius templomban is hangversenyezett, műsorát itt népdalfeldolgozásokkal és erdélyi költők verseivel bővítve tovább. A szép élményekben gazdag körút Marosvásárhely, Székelyudvarhely, Nyárádszereda, Parajd, Korond, Körösfő és Kolozsvár nevezetességeinek megismerésével is megajándékozta a kórustagokat, ahogyan a tordai sóbánya-múzeum, ahol rögtönzött koncerttel örvendeztették meg a tárnák mélyén megbúvó só-terápiás szabadidőközpont hálás közönségét.

Folytatás jövőre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!