Kultúra

2014.03.12. 17:45

Szabadba zárva

Székesfehérvár - Szerda este volt a premierje a Szabadságba zárva című kisfilmnek, a Petőfi Kultúrtérben. Az alkotás két fiatalról szól, akik a drogokban kerestek menedéket.

Sebestyén Lilla

A Szabadságba zárva elnevezést viselő, tabukat és tévhiteket megdöntő, közel fél órás filmet szerdán mutatták be a nagyközönségnek a Petőfi Kultúrtérben, ahol az egész stáb jelen volt.

A 2013-ban született alkotás prevenciós jelleggel készült az önkormányzat és a Vörösmarty Színház támogatásával, kizárólag fehérváriak közreműködésével, röpke húsz óra leforgása alatt.

A történet központjában egy szerelmespár áll, akik családi vagy éppen önértékelési problémáikat droggal próbálják kompenzálni.

A vetítés után Matuz János, a mű rendezője beszélt arról az útról, amelyen eljutottak a premier pillanatáig.

- Nem akartunk egy okos filmet csinálni, ami kioktat és megmondja, hogyan kellene élni. A célunk az volt, hogy megmutassuk, mik azok a lépések, amikkel el lehet indulni a lejtőn és ráébresszük, vagy éppen figyelmeztessük mind azokat, akik ezen az úton haladnak, hogy most kell visszafordulni, leállni, változtatni mondta el a dramaturg, aki azt is elárulta: Remélik, hogy a filmmel minél több középiskolába ellátogathatnak és beszélhetnek a mai kor egyik legjelentősebb problémájáról: a kábítószerről.

A művész arra is felhívta a figyelmet, hogy a legtöbb drogos történet családi problémákkal, kíváncsisággal és a haverokkal kezdődik ez a bűvös hármas.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!