Kultúra

2014.02.03. 16:45

Beatzene, örökifjaknak...

Székesfehérvár - Szombaton ünnep lesz a Szent István Művelődési Házban. Akkor és ott egy este ismét a régi idők ifjúságát megmozdító, bolondító, boldoggá tevő Gorsium együttes zenél.

Silye Sándor

Szombat esti láz lesz a Gorsium zenekarral, balról a második a szervező, billentyűs Mikó Péter (Fotó: Gorsium együttes)

Évente egy este hagyomány, hogy újra felcsillannak a tekintetek, pörögnek a már természetes módon lassuló lábak, a kéz izgatottan matat a valamikor vékony derék után, a gitárokból, a billentyűs hangszerből kicsikart melódiák felidézik a szív rég hallott hangjait. Egy kicsit megint megfiatalodik a hajdan csőnaciban rázó, zsabós ingbe bújtatott eleganciával büszkén feszítő parkettkirály, a csajok bálványa, vagy a mini szoknyában a szépségét nem irigyen eltakaró lány. Hol volt, hol, jaj de rég volt mindez, és talán még igaz is volt. Hol volt, hol nem...

Ott fent a színpadon hódít a valamikor Demján Sándor által támogatott zenekar, a Gorsium együttes: Mikó Péter, Szőke Jenő, Paizer Gordon György, Juhász Gyula, Tunkli Mihály, Lendvai József Rácz Gyula, és a hajdani társak, most vendégek: D. Nagy Lajos és Charlie. Újra szól a Beatles, magával sodor a Hollis, a Monkees, a Rolling Stones, a Kinks, elringat a Bee Gees, összesimít a Platters, hiába csak te (Only you) leszel a fontos akkor és ott.

Újra szép lesz minden, jó estét kívánunk hát...

 

Ezek is érdekelhetik