Kultúra

2013.11.28. 14:00

Revák István tárlata

Magyaralmás - Revák István festményeiből látható kiállítás a Faluházban. A képek az év végéig tekinthetők meg.

B. Kiss László

A jeles festőművész kiállításának megnyitóját összekötötték a nyugdíjasklub megalakulásának 30 évfordulója alkalmával rendezett összejövetellel. A műsorban fölléptek a helyi iskolások, a Kék nefelejcs asszonykórus, valamint a veszprémi Szilágyi harangegyüttes, és a Lecsó zenekar .

Revák Istvánnak több tucat képe látható a Kaiser Istvánné vezette magyaralmási Faluházban egészen az év végéig. A kiállítást a polgármester, Vas Istvánné nyitotta meg, az alkotót Lukácsy József méltatta. A tárlat méltó zárása a jubileumi évnek: Magyaralmás községet 820 éve említik először a fennmaradt írásos források. A település 800. évfordulójára készült a falu címere, ezt a most kiállító Revák István tervezte.

Revák István : Csendélet almákkal (fotó: B: Kiss László)

Színekben tobzódó világ Revák Istváné. Sem az absztrakt, sem a figurális ábrázolás nem áll tőle távol, miként a Faluház falain függő képei bizonyítják. A tudósítónak különösen a Csendélet almákkal, illetve a Tokai háztetők holdvilágnál című képek nyerték el a tetszését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!