Kultúra

2013.09.20. 18:55

Magyaralmás 820 éves

Magyaralmás - Írás legalábbis nyolcszázhúsz évvel ezelőtt említette először a falut. A szép jubileumot pénteken este ünnepelték.

B. Kiss László

Polgár Péter Antal Magyaralmás történetéről írott könyvéből akart felkészülni a beszédére, de abból szinte képtelenség bármit is kiragadni, annyira fontos minden mondata jegyezte meg a Faluházban tartott jubileumi ünnepségen Vas Istvánné polgármester.

Majd Törő Gábor országgyűlési képviselő szólt a szép számú hallgatósághoz. A hála nem politikai kategória, de ő mindent megtesz azért a településért, ahol a szavazatok több mint hetven százalékát kapta meg fogalmazott a honatya.

A Magyaralmásért Emlékplakettet Németh Sándorné vehette át, aki 1994 óta tagja a falu önkormányzati testületének. Nincs olyan rendezvény, amelyet anyagilag és fizikailag, tevőlegesen is ne támogatna hangzott el a kitüntetett méltatásakor a falu 820 éves jubileuma alkalmával tartott ünnepségen.

Vas Istvánné és Sántha Elek, aki korábban tizenegy évig volt a község polgármestere, a Faluház udvarán közösen ültetett emlékfát. A lapátolásban Rigó Mihály, a székelyföldi testvértelepülés, Homoródalalmás polgármestere is segített, aki küldöttség élén érkezett a településre az ünnep alkalmával.

Ezek is érdekelhetik