Kultúra

2013.04.29. 12:53

Művészek, művészkönyvek

Székesfehérvár - A tavasz egyik legjelentősebb kulturális eseménye lesz a Kortárs Művészeti Fesztivál, és persze nagy érdeklődésre számíthat az 5. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás is.

Szabó Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

A Városi Képtár-Deák Gyűjteményben és a  Pelikán Galériában  emellett számos  kiállítás, program várja az érdeklődőket.  A Városi Képtárban   május 12-ig még látható Körösfői-Kriesch Aladár  emlékkiállítása. "Újabb meglepetés... olvasóink részére" -  ez a címe-mottója   a nemzetközi művészkönyv kiállításnak, melyet két helyszínen - a Városi Képtárban és az Új Magyar Képtárban - rendeznek, közösen   a Szent István Király Múzeummal. Május 18-tól október 27-ig   tekinthető majd meg.

Pinke Miklós képzőművész munkáiból augusztusban nyílik tárlat

Két nappal korábban,  május 16-án kezdődik és május 26-ig tart a Kortárs Művészeti Fesztivál a város különböző  intézményeiben, közterein.   Kora ősszel, szeptember 6-án nyitják meg  Orsós Teréz festőművész kiállítását  a Városi Képtár emeleti termében. Deák Dénesre   emlékező kiállításokat is rendeznek, november 8-án nyílnak.

A Pelikán Galériában   május  10-ig tekinthető meg Kováts Albert tárlata. Május 16-tól június 21-ig a Képzavarok-Képzavarók helyszíne a Pelikán: ismert kortárs  alkotók, illetve a fehérvári művészek társaságának tagjai állítanak ki a tematikus tárlaton.  Júniusban Martus Éva grafikusművész is bemutatkozik, Pinke Miklós Emlékkiállítását pedig  augusztusban nyitják. Szeptemberben  Hegedűs 2 László és Hegedűs Hanna Léna, októberben pedig Ecsedi Mária munkáiból rendeznek kiállítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!