Kultúra

2013.01.28. 19:53

Megnyílt a tópartisok tárlata

Megnyitották hétfőn a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola hagyományos tárlatát.

Kajdi Erika

A kiállításon az első félév órai munkáinak legjobb darabjai láthatók minden évfolyamból. A kerámia, textil és grafikai munkák között voltak szappantartók, ruhadarabok, aktok, csendéletek, karácsonyfadíszek is. A diákok nagyon lelkesen készültek a bemutatóra, már napokkal korábban igen izgatottak voltak - mondta Vizi László Tamásné, az iskola igazgatója.

A diákok a tárlat komolyságához mérten szép szavalatokkal, dalokkal készültek a megnyitóra, amit Sipos Imre, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Székesfehérvári Tankerületének igazgatója nyitott meg. Ő elmondta, hogy a tárlat kiváló lehetőség arra, hogy a diákok megmutathassák tehetségüket. A kiállítás azonban nem csak az intézmény, hanem Székesfehérvár kulturális életében is igen jelentős szerepet tölt be.

A fiataloknak azonban nem csak tehetségük bemutatására van módjuk a kiállításon. Egymás munkáinak megtekintésével alkalmuk nyílik új ötletek merítésére, amivel kreativitásukat csak még jobban fokozhatják. A jó hatás, pozitív visszajelzés mindenképpen szükséges és ha a tehetség csíráját sikerül a tanároknak felfedezniük a gyerekekben, akkor abból már könnyű építkezni, s elengedhetetlen  is. Az a háttértámogatás, amit az iskola művésztanárai nagyfokú szakértelmükkel és gyerekszeretetükkel nyújtani tudnak egy nagyon jó alapja annak, hogy a diákok a későbbiekben jelentős művészeti karriert tudjanak befutni - mondta el érdeklődésünkre az igazgatónő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!