Kultúra

2012.01.22. 08:28

Neked ég a tűz, bent oltárainál

Sárkeszi - "Ez a hús-vér templom érted épült..." - a keresztyén ifjak együtt énekelték a dalt a szerzővel. Szombat este Pintér Béla adott koncertet a faluházban.

V. Varga József

Az egyházmegye keresztyén fiataljai a Mezőföldi Református Ifjúsági Teaház (Merit) programján adtak egymásnak randevút Sárkeszin, a faluházban. A teaházi esten Pintér Béla adott koncertet, gospeleket és dicsőítéseket énekelt nagy-nagy sikerrel.

"Nekem nincs más rajtad kívül, Jézus / Életem forrása vagy / Kézzel, lábbal, szívvel, szájjal / Dicsérlek uram. // Ez a hús-vér templom érted épült, / Neked ég a tűz, bent oltárainál. / Ez a hús-vér templom téged dicsér, / Szívem minden húrja rólad muzsikál..."

Kicsik és nagyok együtt énekelték a dalokat a karizmatikus előadó-zeneszerző-szövegíróval, aki három alkalommal óvodásokat és kisiskolásokat is a színpadra hívott - amint mondta: segítségként, biztatásként. A koncert végén két alkalommal is felhangzott az értő közönség vastapsa. Az Úrnak szólt üzenetünk: egy szó, egy név, egy jel...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!